Dag 17. Chobe: Gamedrive och båtutflykt. Del 3.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 17. Chobe: Gamedrive och båtutflykt. Del 3.

Chobe Marina Lodge står det att vi kommit till och klockan har nu hunnit bli 12.40. George har kört oss hit och vi är på väg till en båtutflykt men här har vi först tänkt fika. Chauffören verkar vilja äta men vi tycker att det är för tidigt eftersom frukosten blev sen. Temperaturen är perfekt och utsikten från den stora balkongen mot vattnet likaså. Vi trivs och gottar oss med öl, kaffe och någon drink. När vi just lämnat våra bord fastnar vi lite med kamerorna vid det stora trädet utanför entrén. Sedan bär det iväg till ett köpcentrum dit George går själv för att hämta något medan vi tittar på några vårtsvin som lugn letar mat på en parkering av kompakt lera. Ibland försöker lokalbefolkningen jaga bort dem men de bryr sig inte nämnvärt om det. Chauffören är snart tillbaka och vi fortsätter ned till piren.

Nästa gång vi stiger ur bussen är i en liten flack nedförsbacke nära floden. Det växer träd på båda sidorna och den korta strandkanten är kanske ett tjugotal meter längre ned. Ett vårtsvinspar bökar på en gräsplätt någon meter bredvid oss och vi undrar om de är argsinta. Innan alla hunnit ur bussen har de gått in bakom träden som skiljer oss och plätten. Så värst farliga verkar de inte vara idag.

På träpiren passerar vi barn som sitter på räcket och fiskar. Medan vi väntar blir de fler och snart börjar de bada i stället. Vi funderar över om de kan simma eftersom det är grunt och vi bara sett en av dem ta ordentliga simtag. De dyker både från vattnet och bryggan. En gör ett magplask varje gång utan att verka vara besvärad av det. Några av dem är helt nakna och andra behåller lite kläder på. En genomskinlig slang blir till en snorkel. Med oss på piren väntar Justice från utflyktsbåtens manskap och han tycks vara broder med Jack eller Rocky.

Klockan har hunnit bli 14.51 när vi får komma ombord på den stora katamaranen. Båten är byggd som en flotte eller färja med en stor och öppen plats där vi sätter oss på flyttbara stolar. De står i 17 rader med två stolar i vardera och en som står ensam. Först tror vi att vi skall vara själva på båten men sedan stängs motorn av och tio minuter senare kommer den stora safaribussen ”Rainbow Nation” hit med bland annat 18 ungrare och någon person från Schweiz.

En dryg kvart efter att vi kom ombord startar motorn igen. Justice inleder guidandet med att prata om floder och att Zambesis riktning beror på vattentrycket. Vi skall snart stanna till för att checka in till parken men först får vi höra en berättelse om att fyra länder möts nära där vi är nu.

Fortsättningen finns här: Dag 17. Chobe: Gamedrive och båtutflykt. Del 4.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.