Dag 16. Kwando – Lizauli – Chobe, Botswana; Gamedrive. Del 3.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 16. Kwando – Lizauli – Chobe, Botswana; Gamedrive. Del 3.

Ute vid bussen är vi missnöjda över tyskarnas beteende och en av männen i den gruppen upptäcker det. Han kommer fram och ber om ursäkt. Sedan kommer ytterligare några av de tyska männen och ber om ursäkt för beteendet. Kvinnan verkar inte reagera.

Nu måste vi gå över gränsen till fots så att alla skall kunna ställa sig i en liten fyrkantig ram med desinficeringsmedel. Vi kvickar oss dit för att komma före tyskarna. De ser vart vi går och börjar röra sig dit. Männen inväntar så att vi skall hinna gå före och kvinnan har ännu inte upptäckt vart hon skall gå. Den impopuläre tyske mannen syns inte till. Från skobadet går vi mellan en liten vaktkur och en bom. George flyttar bussen genom avspärrningen och färden fortsätter. Klockan är 13.40 och vi kommer till väg A33.

Vid en stoppskylt nära en bom kliver George ur bussen. Mikael passar på att komma bak till oss och berätta om planerna för resten av dagen. Medan han pratar råkar en av oss skjuta iväg delar av en kulspetspenna så att de träffar honom. Överraskningen leder till en min som roar oss mycket. Bommen är öppen och klockan har hunnit bli 14.14 när vi får passera den lindriga kontrollen där.

Snart ser vi att det till vänster om oss passerar ett center för att motverka tjuvjakt. Vägen är rak men går lite nedåt. Där det går flera män med skottkärror fulla med brännved svänger vi vänster mot Kasane. En av männen har satt sig i kärran för att vänd mot oss knyta sina skor. På håll syns våtmarker.

Efter en högersväng har en skylt texten ”President Avenue” och vi åker förbi Kasanes sjukhus. Framme vid det bitvis översvämmade hotellet vi skall bo på stannar vi för att äta lunch. Restaurangen är inte drabbad men simbassängen går inte ens att hitta. När vi försöker att få se den pekar personalen mot något som ser ut som en grund sjö.

Vi skall på safari klockan 15.00 men ändrar det till 15.30 när vi ser takten i leveranserna från köket. För att underlätta har många av oss beställt mat som enligt kyparen går fort att laga. När inget verkar hända varken i köket eller baren pratar reseledaren med personalen. Mikael är tidvis i köket och vid baren och i kassan. Chauffören arbetar samtidigt med att checka in oss i receptionen som ligger långt från restaurangen och med att skicka väskorna till rätt rum.

Fortsättningen finns här: Dag 16. Kwando – Lizauli – Chobe, Botswana; Gamedrive. Del 4.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.