Dag 15. Okavango – Mahamango, Namibia; Gamedrive – Kwando. Del 7.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 15. Okavango – Mahamango, Namibia; Gamedrive – Kwando. Del 7.

Här bor vi precis intill floden och baren ligger så att den har utsikt över vattnet och så att det trådlösa nätverket når fram. Många av oss beställer middagsmaten vid baren och går sedan till platserna vid solenergilamporna som lyser upp matbordet. Bordet är långsmalt och sträcker sig från baren in mot köket. Servitrisen var tidigare diskerska men hon har skickats på kurs och vi är hennes första uppdrag. Lite allt möjligt glöms bort och en del av maten levereras en aning slumpmässigt men hon reder ut det hela och allt blir bra. Eftersom räkorna i Walvis bay blev mycket dyra har vi nu fått en budget för varje måltid och den som beställde för att nå upp till hela den summan i stället för tänka på vad han ville ha kunde inte äta upp det som levererades. Så kan det gå!

Efter middagen är det mörkt ute. Några av oss blir kvar i baren med glas av gott sydafrikanskt rödvin. Det unga paret stannar och pratar med oss men går sedan och lägger sig. Hon är från Holland och han, Henk, är yrkesjägare från Sydafrika. Vi har förstått att rummen blev klara bara någon minut innan vi anlände och att de knappt fått sova alls den sista tiden. Några av oss somnar bekymrade över hur vi skall kunna besöka en by om alla är översvämmade och alla vaggas till sömns av den underbara miljön vi hamnat i.

Fortsättningen finns här: Dag 16. Kwando – Lizauli – Chobe, Botswana; Gamedrive.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.