Dag 14. Okavango: Båtutflykt. Del 4.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 14. Okavango: Båtutflykt. Del 4.

Förnödenheter får lodgen från staden Maun dit man åker en gång i veckan och hotellet använder en stor septitank för att få toaletterna att fungera. Han berättar även om hur papyrus renar vatten och om flodhästars beteenden. Det är hotellet som håller vattenlederna öppna och berättelserna slutar med historien om vandrarhemmet i Maun som en morgon hittade en ung flodhäst i simbassängen.

Under middagen håller vi tyst om att en av oss fyller år idag. Alla vet att George och Mikael förberett ett firande till efterrätten men vi är ivriga och ute på äventyr så en av oss råkar sätta igång sången redan under förrätten. Förvirring uppstår i köket men organisatörerna håller god min. Efterrätten delas ut till alla utom födelsedagsbarnet. Han påkallar uppmärksamhet för att han inte fått något men får ingen att lyssna. Frustrationen stiger men snart uppenbarar sig två kvinnor från köket sjungandes en hyllningssång och från det har han ett brett leende på läpparna. På hans del av efterrätten har de satt ett ljus. Någon av oss imponeras av att de sjunger i stämmor. Atmosfären är nu riktigt munter och George påminner den av oss som tidigare sjöng en sång i bussen om hur mycket han gillade det. Han får svar på tal när en för oss okänd sång rappas fram. Den är egentligen tillägnad sångarens son och deras tågluffning.

När allt lugnat sig en aning översätter Mikael vad Dan sa om Guma Laguna Camp och vad planerna för i morgon innehåller. Då skall vi betala våra barnotor och för dem får vi välja på att antingen betala en halvtimme före middagen som just var eller i morgon bitti. De flesta går direkt från middagen till sina tält och de som sitter kvar enas om att grodorna som låter som om de spelar Marimba förmodligen heter Klockgrodor. Ett annat förslag är att döpa dem efter födelsedagsbarnet.

Fortsättningen finns här:  Dag 15. Okavango – Mahamango, Namibia; Gamedrive – Kwando.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.