Dag 13. Bwabwata – Okavango, Botswana. Del 5.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 13. Bwabwata – Okavango, Botswana. Del 5.

När vi vänder varnar kaptenen för att han tänker köra fort. Vi håller i hattar och får fullt sjå med att skydda oss mot de smådjur som smattrar i ansiktet tills hastigheten går ned till ingen alls. Han vill att vi skall få en fin vy över solnedgången och mot Guma Laguna Camp. Mikael sitter längst fram vid kylboxen och han är vänd mot oss. Både han och vi trodde att boxen fylldes så att vi skulle kunna ta för oss av drickan lite som vi fick lust till nu men det visade sig att bara förbeställda öl kom med. Det går bra ändå. Här ute ligger vi stilla ett tag och njuter av solnedgången.

Tillbaka i hotellet sitter ”vår” Afrikansk skogsuggla (African wood owl, Strix woodfordii) i taket i matsalen. Vi försöker att fotografera den och några bilder blir riktigt bra. Det är också här som den enda möjligheten till uppkoppling mot internet finns. En av oss råkar veckla upp datorn rakt under ugglan men upptäcker risken i positionen innan någon skada skett. Till arbetet med datorn beställs drinken ”Sundowner” men ungdomarna i baren vet inte vad det är för något. Receptet kommer från safariutflykter nyligen i Sydafrika. Direkt efter att de levererat sin första Sundowner kommer en till av oss och beställer samma drink. Bartendern ler igenkännande och frågar hur stark den skall vara.

Vid middagsbordet blir det livliga diskussioner om utflykten, vad som kommer framöver och de djur vi sett. Någon har överraskats av att ha en krokodil i vattenbrynet under huset och flera har ägnat vår lediga tid åt att dricka drinkar på samlingsrummets balkong. Den har en vacker utsikt mot Okavangodeltat. Med mörkret kommer fler mygg men myggspiralerna som brinner här och var ger lindring. Ugglan och en fladdermus tar då och då en sväng över våra huvuden genom restaurangen. När vi skingras har vi fått med oss att vara försiktiga med elanvändningen eftersom solcellerna inte klarar hur mycket som helst. Bland alla ljud har det nu kommit ett nytt som påminner om att någon skulle slå lite slumpartat på en xylofon. Det är många intryck som skall smältas.

Fortsättningen finns här: Dag 14. Okavango: Båtutflykt.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.