Dag 11. Etosha; Gamedrive – Rundu. Del 7.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 11. Etosha; Gamedrive – Rundu. Del 7.

Precis innan motorn stannar råkar vi skrämma upp en Afrikansk jaçana (Actophilornis africanus) och Skarven som smiter iväg kallar vår föreläsare för en Afrikansk tjitji (Långstjärtad skarv, Reed cormorant, Microcarbo africanus). Att vår motor lägger av får guiderna att hoppas på att bli hörda. Kvickt handlar föreläsningen om att floden är 400 km lång. Av dem som lever här är 75% av katoliker och resten lutheraner. Guiden säger att det blivit så trots att det här är en trakt där Bushmen bor som vi läst oss till att nu skall kallas Khoi-San.

Klockan 18.05 är vi framme vid hotellet och Anna möter oss. När vi följer de vackra gångarna till våra rum hör vi cikador och kväkande grodor. Vi har varsitt litet hus med veranda. Där samlas några av oss för ett glas vin och andra tittar runt i det vackra men översvämmade området. Översvämningen har inte nått fram till våra hus och det ger oss intrycket av att bo närmare floden än vad tidigare besökare måste ha upplevt.

Från strax innan middagen går Mikael och George runt och berättar om en extra båtutflykt som blir i morgon bitti och för dem som vill följa med. Nattbelysningen är igång när vi går till middagen i den fina samlingslokalen. Bitvis består maten av en buffé men några av rätterna serveras direkt vid bordet. Det är vackert och vi trivs.

Fortsättningen finns här: Dag 12. Rundu – Bwabwata: Nationalparken.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.