Dag 10. Etosha; Gamedrives. Del 5.

Warning: Undefined variable $orderby in /customers/b/e/6/karlmark.se/httpd.www/admin/wp-content/themes/karlmark/page.php on line 34

Dag 10. Etosha; Gamedrives. Del 5.

Solskenet är nu rött och vi börjar få ont om tid på oss för att nå hotell Namutoni Camp. En giraff springer framför oss lite till höger på vägen i det vackra ljuset. Först tror vi att flocken består av fem djur men snart hittar vi minst åtta stycken. En är mörkare än de andra och vi får veta att de ofta blir mörkare när de blir äldre. Till vänster ser vi en till Koritrapp (Kori bustard, Ardeotis kori). Där ser vi även en liten glada som dyker efter byten. Vi tar oss fram lite till och träffar på ännu en till flock med giraffer. De är alla på förarsidan och vänder vi i stället blicken åt vänster har vi där en savann med brunt gräs. En bit bort ser vi en ensam giraff och nu korsar en Oryx lugnt vägen bara någon meter framför oss. Impala och Springbock har också kommit fram men vi måste fortsätta att köra fort mot hotellet som vi nu kan skönja framför oss.

Klockan 18.50 rullar vi in på gårdsplanen vid lodgen Namutoni. Medan George hämtar nycklarna berättar Mikael att det här varit ett tyskt fort som rivits av lokalbefolkningen och sedan byggts upp igen. Namnet Namutoni betyder ”upphöjd plats”. Efter att det låga vita huset upphörde att agera som fort har man försökt få olika verksamheter att fungera där men det har hittills gått dåligt och nu är det hotellverksamheten vi skall till i byggnaden bredvid.
Vi sätter oss till bords klockan 19.30. Flera beställer fatöl och det är oklart om de är slut eller ej. Glas fulla med öl levereras ändå. Kyparen delar samtidigt ut menyer till några av oss och tar upp ett par beställningar innan han samlar ihop menyerna och delar ut andra. Vi undrar om de första beställningarna kommer att komma men förstår snart att det är den nya menyn som gäller. Till sist får alla både mat och dryck.

Mätta och belåtna går några av oss till hotellets vattenhål för att se om djur kommit dit. På gången ut till den skyddade utsiktsplatsen märker vi att det är stjärnklart. De av oss som har program på mobilen för att få namn på stjärnor och deras formationer leker med dem medan resten av oss går till sängs. Några djur kom aldrig till vattenhålet medan vi var där men vi kommer säkert att se fler i morgon.

Fortsättningen finns här: Dag 11. Etosha; Gamedrive – Rundu.

Vill du inte läsa den här berättelsen i uppdelningen här på hemsidan finns den till försäljning här: Dagbokshistoria för Namibia, Botswana och Zimbabwe.