Historisk ölresa till Pilsen och Prag

Kiev och Tjernobyl, en historisk ölresa

Vid ankomsten i Kiev tar vi oss till vårt hotell i stadens centrum. Här får vi våra rum och samlas sedan för en välkomstmiddag. Ukraina har blivit en riktigt spännande destination för dem som roas av hantverksbrygd öl men först börjar vi med att efter frukost dag 2 åka till Tjernobyl. Sedan det blivit möjligt att besöka platsen för olyckan 1986 utan att riskera hälsan har det blivit mycket populärt att åka hit. Vi spenderar hela dagen här och kommer tillbaka till Kiev först på kvällen. Följande dagar kommer att vara en blandning av stadsguidning, bryggeribesök, ölprovningar, shopping och egen tid. Vilka bryggerier och bryggare vi besöker skiftar från gång till gång. Vi träffar bryggmästare, pratar med dem och kombinerar det med traktens mat. I Kiev finns många sevärdheter och om ni inte känner till den nära kopplingen Svensk och Ukrainsk historia har så kommer ni att känna till den när ni åker hem. Vi anstränger oss för att hålla oss till måltider i lokal anda och vill förstås även visa vilka förutsättningar ölkulturen har. Det här är en resa du kommer att komma ihåg länge och förmodligen få många frågor om.

  

Datum: 30:e oktober – 3:e november 2020.

Pris: 13.850 kronor, exklusive flyg

Enkelrumstillägg: 2.100 kronor.

Minimiantal för att resan skall bli av till ovanstående pris är 8 deltagare.

Anmälan och frågor skickas till: info (at) karlmark.se. När du anmäler dig behövs namn och kontaktuppgifter. Sedan får du en faktura om 2000 kronor. Din plats är garanterad på resan efter att den betalningen mottagits.

  

Priset inkluderar:

4 nätter med frukost i 3* hotell.
5 frukostar
1 middag exklusive dryck
1 lunch exklusive dryck
Transport vid ett samlat tillfälle från Boryspil-flygplatsen och en likadan transport tillbaka dit
En hel dag i Tjernobyl med guide
Stadsrundtur i Kiev med guide
Samtliga bryggeribesök inklusive ölprovning där det erbjuds.
All för programmet nödvändig persontransport
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledning

Priset inkluderar INTE:

Flygbiljetter – men vi hjälper gärna till med det
Dricks till guider, chaufför och reseledare
Dryck utöver det som är inkluderat i programmet.
Allt som inte finns under “priset inkluderar”.