Namutoni Resort, Etosha, Namibia

Här är historien nära. Namutoni Resort består till stor del av en tysk försvarsborg från 1897. Nu drivs den av cheferna Jafeth Xoagub och Maria Tavares. Härifrån kan du lätt ge dig ut på safari eftersom många djur håller till runt fortet medan du är skyddad inne i det. Fortet ligger i den östra delen av nationalparken Etosha och nära fågelskådarnas favoritställe – Fisher’s Pan. Lodgen har ett eget vattenhål, King Nehale Waterhole, som har belysning på kvällen för att du skall se när djuren kommer hit för att dricka. Vill du dit behöver du gå på en spång från huset med restaurangen och receptionen och förbi några av husen med rum och till utsikten över vattenhålet. Lodgen har en simbassäng, en restaurang och lite butiksverksamhet. Restaurangen serverar en trevlig frukost och erbjuder minst lika trevliga middagar, även om personalen ibland är en aning förvirrad. Matplatser finns både utomhus och inomhus. Rummen är riktigt fint designade och det är överraskande att det gjorts med praktiska aspekter i åtanke. Wifi finns men bara nätt och jämnt i receptionshuset och hotellet tar rejält betalt för att du skall få använda det.

Namutoni Resort
Etosha, Namibia
Tele: +264-(0)67-229 300, -(0)67 229 306, -(0)612857200
E-post: reservations@mwr.com.na
Koncernens Facebook-sida finns HÄR.