Speke Hotel, Kampala, Uganda

Speke Hotel ligger mitt i staden bara några meter från Kampalas parlament. Det är ett välvårdat och smidigt hotell. Wifi fungerar i hela hotellet men hiss saknas. Här finns en bar och tre restauranger. Restaurangerna har italienskt, indiskt eller kontinentalt tema. Mittemot hotellet ligger en park och i träden mitt i vägen mellan hotellet och parken har Maraboustorkar byggt bon.

Hotellet är uppkallat efter John Hanning Speke som anses ha hittat Nilens källa i juli år 1858. Det byggdes på 1920-talet, under den koloniala perioden, och sägs vara Ugandas första och äldsta hotell.

Härifrån är det bara några kvarter till Banange Brewing Company och Yujo Izakaya.

Speke Hotel
Plot 7-9, Nile Avenue, Kampala
7036 Kampala, Uganda
Tele: +256-(0)414-259 221
E-post: spekehotel@spekehotel.com
Hotellets Facebook-sida finns HÄR.