Surama EcoLodge, Surama, Guyana

Byn Surama är liten och den hör till Makushi-folket. Samhället ligger Längs vägen från Linden till Lethem i Guyana. Det är norra delen av Rupununi-region nummer 9. Här finns Surama EcoLodge och det drivs av byn. Rummen består av enkla bungalows och ett hus med en restaurang i bottenvåningen och en bar på övervåningen. Personalen är trevlig och oftast uppmärksam på vad som händer och behövs. Wifi bör du inte räkna med men det finns. Frukosten är en buffét och ofta är middagen det också. Bland erbjudandena här finns att paddla på Burro Burro-floden och vandringar i skogarna. Vid paddlingen har man byggt ett hus som inte var färdigt när det här skrevs. Runt Surama EcoLodge finns en savann och skogar. Det är också nära till Pakaraima-bergen.

Surama skall egentligen vara Shuramata. Det betyder ungefär “platsen för den förstörda grillningen” och det kommer från en konflikt som Makushi-folket hade med Carib-folket. Här i trakten handlar historierna mest om att Carib-folket attackerade.

Här är det bra att ha gott om insektsmedel, en ficklampa och att inte besväras av om fladdermöss bosatt sig i taket i din bungalow.

Surama EcoLodge
North Rupununi Region #9
Surama, Guyana
Tele: +592 653 7160
E-post: info@suramalodge.com
Boendets Facebook-sida finns HÄR.

Så här kan det se ut om du följer med på Burro Burro-floden:

And here is another film from the wildlife found in the area: