Rushaga Gorilla Camp, Kabale, Uganda

Många som kommer hit är här för att hälsa på någon av gorillagrupperna som finns i skogarna nedanför. Bwindi kallas parken med gorillorna och det är en välorganiserad och ofta krävande verksamhet att besöka djuren. Rushaga Gorilla Camp ligger fint på en höjd med utsikt ned in i skogarna. På morgnarna är dalen ofta höljd i en vacker dimma som sedan lättar. Naturen imponerar. Dimman och skogen kan du bland annat titta på från huset med restaurangen eller samlingssalen på våningen ovanför matplatserna. Måltiderna serveras normalt som en buffé och sittplats finns ute och inne. Mellan måltiderna är samma plats hotellets bar och samlingsrum. Ganska ofta arrangeras dansuppvisningar på den gräsklädda avsatsen bakom restauranghuset.

Här finns även en stor simbassäng. Under 2019 renoverades den. Du kommer att se den om du tittar ned till höger direkt efter vaktposten när du svängt av från den slingriga vägen hit.

Rummen är indelade i olika kategorier där chaufförer och guider får de enklaste men de flesta har ändå balkonger med utsikt över skogarna.

Wifi fungerar bara vid receptionen och till viss del i restauranghuset.

Rushaga Gorilla Camp
A: P.O.Box 710
Kabale, Uganda
Tele: +256-(0)774-633 331, -(0)752 409510
E-post: info@rushaga.com, gorilla@rushaga.com
Företagets Facebooksida finns HÄR.