Hotel Aux Bougainvillées, Ambalavao, Madagaskar

Nära busstationen i Ambalavao och en aning öster om centrum finns Hotel Aux Bougainvillées. Här bor du i enkla och rena rum med eget badrum. Rummen är alla i markplanet. Hotellet har en bra parkering och trådlöst internet i sin restaurangdel. Restaurangen serverar frukost och andra måltider. Portionerna från menyn är oftast mycket stora. Många köper en portion för två personer.

I anslutning till hotellets rum och bakom butiken finns en produktion av Antaimoropapper. Det är folkgruppen Antaimoro som gjort sig kända för att göra dessa papper och det har de gjort i många år. Ursprungligen användes pappret för att skriva korantexter på men nu är det nästan bara ornamentalt. Pappersmassan kommer från ett träd som heter Avoha och som inte växer här. Det går även att blanda ut avoha-massan med sisal.

Hotel Aux Bougainvillées
6 Lot II G, Face Gare Routiere Antsinanamanda
Ambalavao 303
Madagaskar
Tele: +216-(0)34-0820601, -(0)32-4635135
E-post: auxbougainvilléesambalavao@gmail.com

Hotellets hemsida skall finnas HÄR men den ligger just nere.