Bryggeriet Cantillon, Bryssel, Belgien

I Belgien finns det gott om bryggerier och ett av de mer kända är Cantillon. Här brygger man spontanjäst syrlig öl mitt i Bryssel och säljer en del av produktionen direkt i bryggeriet. Om du vill se och lära hur det fungerar har bryggeriet en snitslad självguidad rundtur. Köper du den får du ett häfte som förklarar processen efter en numrerad rutt. Till sist får du välja att provsmaka några av Cantillons öler. Mittemot serveringsområdet finns en butik som är gjord ungefär som ett marknadsstånd och där kan den som blivit riktigt biten av det som upplevts köpa produkter med bryggeriets namn och logotyp  på.

Brasserie Cantillon
Rue Gheude 56
1070 Anderlecht, Belgien
Tele: +32-(0)2-521 49 28 (bryggeriet), -(0)2-520 28 91 (museet)
E-post: info@cantillon.be, museum@cantillon.be
Bryggeriets Facebooksida finns HÄR.