Slottet Inveraray, Inveraray, Storbritannien.

Inveraray är ett litet samhälle i området Argyll i Skottland där färre än 600 personer bor tillsammans med ett känt slott. Platsen ligger i en vik mellan Oban och Glasgow. Höjden över havet är inte ens 10 meter, men slottet är vackert och trevligt. Är du i trakten bör du besöka slottet för där får du alltid bra guider och en givande visning. Området runt det är både välskött och vackert. I slutet av på visningarna finns ett populärt “Tearoom” och grevinnan själv ser till att kvaliteten i det hålls uppe. Ingredienserna är skotska så långt det går och mycket tillverkas på slottet. Hertigen sägs vara särskilt förtjust i den varma chokladen. Här har du även en butik och möjlighet att göra vandringar. Inför vandringarna tycker de som driver slottet om att retas genom att fråga om du ser över Loch Fyne och ned till staden Inveraray. Det brukar man göra på fina dagar.

På internet finns minst en bra dokumentär om slottet Inveraray.

Slottet Inveraray
Inveraray,
Argyll PA32 8XE
Skottland, Storbritannien
Tele: +44(0)1499-302203
Fax: +44-(0)1499-302421
E-post: enquiries@inveraray-castle.com
Slottets Facebooksida finns HÄR.