Cha Ca La Vong, Hanoi, Vietnam.

Den här restaurangen säger sig vara Vietnams äldsta och den grundades redan 1871 av familjen Doan. Nu är det femte generationen som driver den och den ursprungliga restaurangen har fått två systerrestauranger. På menyn står bara en fiskrätt, Cha Ca, som lagas vid bordet med en metod som kallas för “hot pot”. En kypare visar hur du skall göra och sedan är det bara att sätta igång. Resultatet blir gott även om det är en aning beroende av vad du själv lyckas åstadkomma.

En sak som ibland retar besökare här är att restaurangen har en prislista för turister och en för lokalbefolkningen. Det är stor skillnad mellan priserna och ibland blir det lättare att få allt att bli rätt här om du kommer hit tillsammans med vietnameser.

Gatan utanför är döpt efter restaurangen och det finns en artikel i New York Times om den.

Cha Ca La Vong
14 Rue 14 Chả Cá, Hoàn Kiếm
Hanoi, Vietnam
Tele: +84-(0)4-3823 9875, -3825 3929
En Facebooksida för restaurangen finns HÄR.

Restaurangen har även en lokal på 107 Rue Nguyen Truong To i Hanoi och på följande adress:

31 Rue Nguyen Thi Dieu, Quarter 6, Arrondissement 3
Ho Chi Minh City, Vietnam
Tele: +84-(0)8-39305674