Oudomxay Museum, Oudomxay, Laos

Staden Oudomxay ligger i korsningen mellan handelsvägar och har bara några få sevärdheter. Bland dessa finns några religiösa byggnader, två marknader och Oudomxay Museum. Museet är förmodligen det minst besökta av dessa sevärdheter eftersom de flesta stannar här kort och då bara besöker marknaderna. Det som visas här är mestadels saker som använts i det dagliga livet och genom tiderna. Antropologiskt kan vara en bra titel på museet. Vill du går det att få guidning både i museet och i trakten. En herre som pratar engelska är Mr Bounseng Chanthakhamsouk (Tele: +856-(0)30-9281718, Mob: +856-(0)20-56340299). Han är ofta vid museet.

Några närbelägna hotell är det lyxiga Charming Lao Hotel och det enklare Suriphone Hotel.

Oudomxay Museum
Information, Culture and Tourism Department
Oudomxay, Laos