Pop’s Place, Ljubljana, Slovenien

Det händer mycket i centrala Ljubljana och ett populärt ställe att spendera aftonen på är längs floden Ljublijanica som rinner genom staden. Om du går från den tredelade bron så att du har floden till höger kommer du efter ett kvarter att ha Pop’s Place på vänster sida och en bro med glassidor mittemot. Skylten utanför kallar stället för “Burger Bar” och som namnet antyder serveras här många hamburgare. De är ganska små och kostar som om de vore större men de är också väldigt goda. Prova gärna “Big Boss” med tryffel. Till hamburgarna provar du lämpligtvis något gott lokalt öl eller vin. Ytterligare en sak som används i markandsföringen av det här stället är att de säljer öl från mikrobryggerier. De har både inhemska och utländska öler från sådana bryggerier. Vinlistan är lika genomtänkt som ölutbudet. Beställningar här gör du lämpligtvis på engelska eftersom alla gossarna i personalen tycks vara amerikaner.

Pop’s Place
Cankarjevo nabrežje 3
1000 Ljubljana
Slovenien
Tele:+386-(0)590 42856
Restaurangens Facebooksida finns HÄR.