Villa Dalia & Millo, Pinar del Rio, Kuba.

Nära korsningen mellan gatan Sergio Dopico och Salvador Cisnero (som också kallas väg 241) i vackra Pinar del Rio hittar du paret Dalia och Millo och deras “Casa Particulare”. Det är ett av många hem som hyr ut rum till turister. De erbjuder frukost och är ivriga att även sälja middag. Du kommer dock att ha lätt att hitta en trevlig middag på Salvador Cisnero, så var inte orolig att bli utan. Paret talar spanska och en del engelska och är trevliga men kan ibland vara lite väl ivriga att sälja extra tjänster. Favoriten tycks vara att sälja middagar. Rummen i envåningshuset är ganska små men bekväma och välskötta. Trakten är full av cigarrförsäljare men tänk på att du inte får ta med dig alla sorters cigarrer genom tullen hem och att långt ifrån alla är av god kvalitet. Något som du kommer att kunna få gott om här är hummer och det till mycket bra priser. Det är en trevlig trakt för cykelturer, dykutflykter och naturupplevelser.

På morgonen samlas kubaner som skall lifta till arbetet i korsningen bredvid det här huset. Vill du se det fenomenet bor du perfekt hos Dalia och Millo. Väg 241 är nämligen infartsvägen till Pinar del Rio.

Dessa boenden får kommission av att rekommendera dig till andra liknande boenden på andra platser i Kuba. Du kommer därför att få gott om sådana förslag när du skall vidare. Det kommer av ett nätverk av “casas particulares” där alla säger sig känna varandra. Vill du sköta det själv är det sällan ett problem att hitta ett boende i en stad du just kommit till.

Villa Dalia & Millo
Sergio Dopico # 3A
Vinales, Pinar del Rio
22400 Kuba
Tele: +53-(0)48-696994, -(0)58040385
Mob: +53-(0)1-53642614
E-post: hav_millo@hotmail.com (räkna inte med ett snabbt svar, internet fungerar dåligt i Kuba)