D’vino Wine Bar, Dubrovnik, Kroatien

Det är oftast ett myller av erbjudanden och människor i Dubrovniks gamla stad. I detta myller finns det några guldkort och ett av dessa är vinbaren D’vino. När du kommit in genom porten och går på Stradun har du baren på den tredje av de små gränderna som leder uppåt på vänster sida. Här anstränger sig ägarna för att visa, förklara och sälja viner från alla delar av Kroatien. Ett par användbara erbjudanden de har är provningar där du går igenom tre distinkt olika viner. När du får dem förklarar först en ur personalen vad som serveras och sedan får du en praktisk liten minneslapp om vinerna. Effekten blir att det är lätt att förstå och komma ihåg vad som sägs. Baren är liten men så pass trevlig att man gärna kommer tillbaka hit om och om igen. Tröttnar du på att sitta i baren kan du alltid skriva upp dig på att följa med på de vinutflykter som ordnas när folk vill följa med.

D’vino Wine Bar
Palmotićeva 4a
Dubrovnik Old Town
Kroatien
Tele: +385(0)-20-3211230, -321130
E-post: info@dvino.net
Barens Facebooksida finns HÄR.