Maleku Cultural Experience, La Fortuna, Costa Rica.

Ett erbjudande som är aningen udda för den annars sportligt orienterade utflyktsarrangören Go.adventure i La Fortuna är förevisningen av hur Maleku-folket levt. En gång i tiden bestod malekustammen av 23.000 individer men nu finns det bara några hundra malekus kvar. De är en av Costa Ricas 8 stammar med ursprungsfolk och egentligen är deras hemvist längre norrut än här vid Arenal. Men det är här de har bäst chans att visa resenärer att de finns. Den som berättar om medicinalväxter, byggmaterial och livsstil är själv från Maleku-stammen. Det är även de som visar deras enkla dans. Du får gärna delta i dansen. Efter berättelserna och dansen vill de gärna att du köper någon av produkterna deras stamfränder tillverkat. All vinst från  försäljningen sägs gå till att bevara maleku-kulturen.

Maleku Cultural Experience
La Palma, La Fortuna
Costa Rica
Tele: +506-24790200
Gratisnummer för samtal från utlandet: +305-3573995
E-post: info@montanatourscr.com
Företagets Facebooksida finns HÄR.