Yazd Khan Badhuset, Yazd, Iran.

Nära Molla Ismaielmoskéen vid Khan-torget i lerstaden Yazd kan du med lite ansträngning hitta det här badhuset (Hamam) som nu fungerar som café och restaurang. På farsi heter stället Hamāme Khān och det byggdes år 1798 av den dåvarande borgmästaren Mohammad Taqi Khan Bafqi. Det är ett avkopplande, fint och trevligt ställe som bland annat serverar gott te med olika smaker. Många kommer hit bara för de speciella te-sorterna. När du ändå är här bör du titta upp i taket för ljusinsläppet är ett populärt motiv för fotografer.

Etablissemangets visitkort visar att har ett samröre med Iran Touring and Tourism Investment Company som har sitt finger med i spelet på många ställen som turister passerar.

Yazd Khan Badhuset
Ghiam Street, Meidane Khan
8913653183 Yazd
Iran
Tele: +98-35-36270366
Fax: +98-35-36225195