Phetsokxai Hotel, Pakbeng, Laos.

Om du åker på Mekongfloden från Chiang Rai norra Thailand ned mot staden Luang Prabang i Laos kommer du att passera det lilla samhället Pakbeng. Här fanns till för bara något år sedan ingen fast elanslutning och alla som inte åkte nedströms med de säkerhetsmässigt illa ansedda höghastighetsbåtarna blev tvugna att sova över i Pakbeng. Eftersom byn är trevlig och många av dem som vill sälja till turister vet att de bara har en chans på sig för att tjäna pengar blir stämningen trevligt annorlunda. Du blir inte inkastad på restaurangerna även om argumenten för de olika ställena är många. I Pakbeng heter det gamla stora hotellet Phetsokxai. Det har en fin utsikt över floden och en rejält tilltagen veranda. I en lokal bredvid den serveras frukosten av en normalt något sömndrucken kökspersonal. Hotellet är till stor del byggt i mörkt trä och rummen är vackra och hålls rena. Det händer dock att det blir lite kallt på nätterna. Internet och täckning på mobilen är inte något du skall ha höga förhoppningar om i Pakbeng men med utvecklingstakten i området kanske sådant finns när du kommit fram dit.

Phetsokxai Hotel
Pakbeng Village
Pakbeng District
Udomxay Province
Laos
Tele: +856-(0)81-212299
Fax: +856-(0)71-212299