Kongkhao, Vientiane, Laos.

En av de bästa och mest innovativa restaurangerna i Vientiane är KongKhao. Den marknadsför sig som en “fusion”-restaurang och med det menar de att de har laotiska rätter i grunden men att de försöker göra dem på ett nytt och mer påhittigt sätt. Fusionen lyckas och resultatet är en mycket trevlig restaurang med fräsch, god och intressant mat. Personalen är uppmärksam och berättar gärna om rätterna. När det är bra väder kan man sitta ute i den trevligt lummiga trädgården. Annars är det inne i det fina trähuset som gäller. Priserna är i högre änden av turistpriser men rätterna och miljön är värda det. Det som kan vara knepigt är att restaurangen ligger i sidan av centrala Vientiane nära ett tempel och att den kan vara svår att hitta. Leta reda på Rue Phagna Sy som löper parallellt med Mekong och gatorna Quai Fa Ngum och Rue Setthathilath och följ den bort från centrum. Det är ganska nära till statyn över Fa Ngum, Riverside Hotel och Papaya Spa. När du väl hittat hit kanske du vill prova en Mok Paa (ångad fisk i bananblad) eller fläskkött i en kryddig kokoscurry?

Kongkhao
No. 086, Unit 7
Rue Phagna Sy
Ban Sithan Neua
Sikhot District, Vientiane
Laos
Tele: +856-(0)20-23398490
Mob: +856-(0)20-77463486
E-post: kongkhaorestaurant@gmail.com
Restaurangens sida hos Facebook finns HÄR.