Coral Sands Hotel, Hikkaduwa, Sri Lanka.

Om ni vill bo nära stranden och få lätt att komma till Galle, tsunamimonumenten och ställen som vill skydda utrotningshotade sköldpaddor (ett finns i närbelägna Telwatta, ett lite längre norrut i Kosgoda och ett söder om Galle i Habaraduwa) är Coral Sands Hotel i Hikkaduwa ett bra alternativ. Det är ett hotell som använts mycket av skandinaviska arrangörer av charter- och paketresor. Standarden på rummen är från enkel till lyxig. Majoriteten av rummen är kategoriserade som förhållandevis lyxiga. Ofta lönar det sig att vara kritisk när man först kommer till hotellet för många rum är väldigt enkla och städningen är ibland smått förvirrad. Måltiderna här består av stora och trevliga bufféer där personalen uppmärksamt tar hand om era tallrikar och beställningar av dricka. Hotellet har två simbassänger och på andra sidan ett staket finns en stor och fin strand. Bredvid en av bassängerna finns en fin bar utomhus under tak. Vägg i vägg med den ligger International Diving School som är ett pålitligt ställe för sportdykare. Coral Sands Hotel ger ett lyxigt intryck och passar utmärkt för den som vill ha lugna dagar med så mycket som möjligt inkluderat. De flesta som bor här har frukost och middag inkluderad så att de även hinner se något av allt trevligt som finns i omgivningen. Exempelvis vore det synd att missa fina gamla Galle när staden är så nära. Hotellets personal är genomgående trevlig och hjälpsam.

Coral Sands Hotel
No.326, Galle Rd.
Hikkaduwa
Sri Lanka
Tele: +94-(0)91-2277513, -2277436, -(0)77-2220579
Fax: +94-(0)91-4383225
E-post: coralsands@stmail.lk, coralsands@sltnet.lk
Hotellets sida hos Facebook finns HÄR.