Sheki Karavanserai, Sheki, Azerbajdzjan.

Om du är i Sheki och vill veta hur folk levt här är ett bra sätt att bosätta dig i en av ortens två karavanseraier. Det var här handelsmän rastade med sina kameler. En del av stället fungerar nu som ett enkelt hotell. Någon flärd skall du inte vänta dig men väl en fin innergård och mycket historik. En knepig sak här är att Sheki kan stavas på olika sätt. Ett sätt som också förekommer på svenska är Sjaki. Staden har mycket att berätta för den som kommer hit och om du bor i Karavanseraien får du en hel del på köpet. Behöver informationen fyllas på kan du utnyttja den trådlösa internetuppkopplingen som fungerar vid receptionen.

Mittemot Karavanseraien och uppför backen till vänster räcker för att du skall komma till en av Shekis trevligare restauranger. Går du i stället till höger utanför porten och nedför backen kommer du till stadens centrum och fler alternativ.

Sheki Karavanserai
Sheki
Azerbajdzjan
Tele: +994-(0)55-755-5570