Nary Kitchen, Battambang, Kambodja.

I Battambang i Kambodja finns minst en matlagningsskola. Den kallas för Nary Kitchen efter frun till Toot som hon driver stället med. När det inte är alltför mycket kurs här används lokalen som restaurang och den erbjuder kambodjansk (khmer) mat, frukost, lunch och middag. Kurserna sker antingen mellan klockan 9 – 12 eller mellan klockan 16 – 19 vilken dag som helst och kostar sisådär 10 USD. I priset ingår ett inledande besök till Battambangs livliga marknad och ett kompendium med recepten. På marknaden kommer du att få förklaringar av allt ätbart som säljs där så håll dig gärna nära den som visar er runt. Det är svårt att komma härifrån missnöjd för kurserna, kursledarna och den avslutande måltiden är alla mycket trevliga. Toot berättar även gärna om restaurangen, sin familj och lite allt möjligt. Han gör det alltid med ett vänligt leende. Du kommer nog att komma ihåg att du varit på kurs hos Nary och Toot i Battambang.

Nary Kitchen
No 650, Group 32
Prekmohatep, Svayapor
Battambang
Kambodja
Tele: +855-(0)12-763950
E-post: navuthk@yahoo.com
Restaurangens aningen underliga sida hos Facebook finns HÄR.