Gran Hotel Costa Rica, San José.

Det mest anrika hotellet i Costa Ricas huvudstad, San José, är Gran Hotel. Skapandet av det påbörjades 1928 (och blev färdigt 1930) invid Kulturtorget nära Nationalteatern (byggdes mellan 1891-97). I markplanet har du reception, en bar och ett casino. En våning upp finns restaurangen som serverar en rejäl och fräsch buffé varje morgon. Av och till arrangeras konserter i baren eller restaurangen. Här finns även ett gym och en massageavdelning. Trådlöst internet finns också men är, som vanligt i Costa Rica, inte alltid att lita på. Att personalen skall vara alert och trevlig är dock en mycket pålitlig gissning. Från hotellet har du nära till San Josés centrala delar och det är lätt att trivas här. Hotellet passar med lätthet för de flesta och klarar även av att arrangera större konferenser. Det är också tillräckligt prisvärt för att kunna fungera för resenärer med mindre reskassor.

Hotellet tycker om att räkna upp kända personer som bott här och bland dem finns John F Kennedy, Harry Truman, Jimmy Carter, John Wayne, Julio Iglesias, Pedro Vargas och fotbollsspelaren Pelé.

Gran Hotel Costa Rica
P.O. box 527
Bulevar Avenida Central and second Avenue between 1 & 3
1000 San José, Costa Rica
Tele: +506-(0)2221-4000 Ext: 400
Fax: +506-(0)221 3501
E-post: info@granhotelcostarica.com, granhcr@racsa.co.cr, marketing@granhotelcostarica.com, reservations@granhotelcostarica.com, eventos@grandhotelcostarica.com
Hotellets sida hos Facebook finns HÄR.