Glenloch, Katukitula, Sri Lanka.

At Sri Lanka ofta förknippas med te känner säkert de flesta till. En av flera tefabriker här i landet är Glenloch som har sin anläggning vid vägen mellan Nuwara Eliya och Kandy. Det är ett stort vitt hus med en milsvid utsikt över Katukitulas vackert gröna teplantager. Här finns guidade turer där du får se hela processen för att göra te och får den förklarad för dig. Före de berättelserna brukar få skandinaver ha hört talas om skillnaden på ett BOPF, ett BOF, eller ett Orange Pekoe-klassificerat te. Sådana turer slutar med provsmakning på den stora balkongen som fabrikens café har och sedan går du via butiken till din transport bort. Det här är ett trevligt ställe att rasta på om man är på väg mellan Nuwara Eliya och Kandy.

Glenloch Tea Factory
Katukithula,
Sri Lanka.
Tele: +094-(0)52-2259646
E-post: info@glentea.com