Ñanda Mañachi, Peguche, Ecuador.

Staden Peguche nära Otavalo i Ecuador har gjort sig känd för ett vattenfall, José Cotachatchis vävda produkter och Ñanda Mañachis musik och tillverkning av musikinstrument. Du hittar Ñandas “Taller de instrumentos Andinos” vid järnvägen, sportstadion och rondellen. Här finns en utställning av instrument från olika delar av Latinamerika och ägaren själv, musikdirektören José Luis Pichamba, brukar berätta om dem (på spanska) och visa hur han gör en liten panflöjt. Det tar honom bara några minuter att tillverka en sådan. Efter förklaringarna spelar han gärna lite musik och ibland deltar då någon elev som bor här för att spela med honom. Han är känd för sin andiska musik och drar därför till sig lärlingar. Söker ni efter gruppen Ñanda Mañachi på internet kommer ni att hitta många exempel på musiken. Avslutningsvis hoppas han att du ger honom dricks eller köper något av hans instrument. Han erbjuder även kläder från trakten och att laga typisk lokal mat. Vad gäller instrumenten han säljer är det bäst att uppfatta dem som souvenirer. Vill du ha ett instrument att spela på är det bättre om du handlar det inne i Otovalo där det finns flera instrumentbutiker.

Ñanda Mañachi
Peguche, Otavalo
Ecuador
Tele: +99-(0)99-7326626, -(0)6-269076
E-post: tallerniandamaniachi@hotmail.com, leointi3088@hotmail.com