Mikrobryggerier i Ecuador.

Ecuador har inte gjort sig känt som ett land med en utvecklad ölkultur. Här har det mest handlat om märkena Pilsner och Union som finns i stort sett överallt. Men på senare år har tillgången till småskaligt producerat kvalitetsöl ökat. Mest känt är Roche’s Brewing Co i staden Canoa (e-post: rochesbrewery@gmail.com, mobil: 098-0252211 och finns på facebook). Ett av det bryggeriets första och mest trogna försäljningsställen är Stray Dog i Banos. Men nu börjar det bättra sig. I Quito finns flera vattenhål för den kräsne och ett av dem heter Bandidos Brewing (finns även här) och Shaman. Andra bryggerier att hålla koll på är Montanita Brewing Company (finns även här) och Umina med sin Blackberry Belgian Tripple. Eller varför inte Ivy House Bed & Brew i Otavalo? De finns även här. Ett annat ställe som blivit populärt för sin dricka är Bonanza och deras tyska öler och som har ladets första microdestilleri. De ligger precis som Roche’s ute vid kusten.