Bellavista Cloud Forest Reserve, Ecuador.

Det kan vara svårt att ta sig hit. Ibland är vägen helt avstängd, men har du tur är någon av de tre tillfartsvägarna öppen. När du väl är här är det bra om du tycker om fina rum mitt i skogen med mycket djur och natur omkring. Du kommer att ha gott om kolibrier utanför fönstret och av och till vandrar andra djur förbi. Exempelvis har man hittat arter här som inte observerats tidigare och en av dessa arter kommer ofta för att äta på kvällen. Trådlöst internet finns inte, men vem vill ha det på ett ställe som detta? Rummen är både fina och enkla och bekväma. Skulle de vara kalla finns extra element och täcken. Eftersom Bellavista ligger i en molnskog är luftfuktigheten hög och regnskurarna täta. Det är sällan något problem eftersom många av gångarna mellan husen har tak och lodgen lånar ut viss utrustning för att skydda sig mot regn och lera. För den som är lagom intresserad av djur och natur är det här ett bra ställe för 1-2 nätter. Flera av dem som bor här under långa perioder fungerar både som servitörer, guider och något som liknar volontärer eller forskare.

Bellavista Cloud Forest Reserve and Lodge
Tandayapa
Ecuador
Tele: +593-2-2116232, -2232313, -2903166
Mob: +593-(0)994-165868, -999-490891
E-post: info@bellavistacloudforest.com
Kontorets adress: Jorge Washington E7-25 y 6 de Diciembre, Quito, Ecuador.
Lodgens Facebooksida finns HÄR.