Selva Verde Lodge, Sarapiqui, Costa Rica.

I Costa Rica finns flera projekt för att skydda djur och  natur. Ett av dessa är Selva Verde Lodge and Rainforest Reserve som skapades av Giovanna Holbrook och ligger strax utanför Puerto Viejo de Sarapiqui. Det är ett trevligt ställe som ger intryck av att man bor mitt ute i skogen vid floden Sarapiqui. Selva Verde fungerar även som en skola för att bevara naturen. Som skola är det både inriktat på att utbilda eller bara informera turister och för att ungdomar från trakten skall bli mer medvetna och pålästa. Det anordnas flera vandringar med olika mål i djungeln och de flesta är gratis för den som bor på stället. Om inte det räcker finns det även två trevliga restaurang och en simbassäng. Den övre av restaurangerna serverar en god frukostbuffé på morgonen och en lokalt inspirerad sådan på kvällen. I den nedre restaurangen är målet att servera italiensk mat. Där finns även baren. Ett trevligt ställe helt enkelt. Kan du inget om regnskogar innan du kommer hit kommer du att veta en hel del när du åker hem. Eller varför inte gå på Selva Verdes chokladtur som dyker upp lite då och då på programmet?

Selva Verde Lodge and Rainforest Reserve
Chilamate
Sarapiqui
Costa Rica
Tele: +506-(0)27611800, -27666800.
Fax: +506-27612011
E-post: recervaciones@selvaverde.com, giovanna@holbrooktravel.com
Lodgens Facebooksida finns HÄR.